sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăNOUTĂȚIRecenzie "Teambuilding"- Comedia de care aveam nevoie

Recenzie „Teambuilding”- Comedia de care aveam nevoie

 

Atunci când realitatea se întâlnește cu magia comediei, rezultatul nu poate fi decât unul pe măsură, și anume Teambuilding. Un film regizat de Matei Dima, Cosmin Nedelcu și Alex Coteț, care te face să râzi, dar, mai ales, să uiți că timpul trece pentru 91 de minute.

La prima vedere, pare un film care poate fi înțeles doar de către corporatiști, deoarece fenomenul de teambuilding este adesea prezent într-un mediu de acest gen, însă este mai mult decât o activitate de relaxare a unor găști de corporatiști. Este, de fapt, o poveste despre inevitabil, oameni și relații de prietenie, prezentată cu mult umor.

Emil, personajul principal, interpretat de Matei Dima, este liantul acțiunii, cel care incearcă din răsputeri să facă față provocărilor, fiind mânat în luptă de o potențială avansare în funcția de project manager. Este repartizat de către Oprea, interpretat de Șerban Pavlu, pentru a se ocupa de departamentul Call Center din cadrul companiei PLM Global. În primă instanță, Emil pare depășit de situație, deoarece are parte de niște caractere greu de gestionat în echipa sa, dar reușeste totuși să găsească o soluție, Cupa Veseliei.

Acțiunea se mută in stațiunea Padina, unde are loc concursul teambuilding ,iar aici,avem parte de niște personaje savuroase. Venirea Craiovenilor, reprezentând departamentul de audit financiar, sunt singurii care au inceput petrecerea incă de pe drum. Nu ai cum să nu îi indrăgești, se distrează până la ultima suflare iar Adrian Nicolae, alias Spaima, își conduce echipa ca un adevărat team drinker.

Echipa Call Center din București trebuie să câștige concursul pentru ca Oprea să nu desființeze departamentul. Dar obstacolul de temut este echipa din Ardeal PLM Global, deoarece ei câștigaseră Cupa Veseliei anul trecut. Ionut Rusu indeplinește cu prisosință ardeleanul perfect alături de Monica Odagiu și Cătălin Coșarcă.

Unul dintre cele mai amuzante momente este cel al lui Nicu Banea (Onel), în cadrul probei de cântat din concurs, la care reușește să capteze întreaga atenție a celorlalți. Dar, ca în orice competiție, cei mai buni nu sunt întotdeauna și cei câștigători.

Valoarea acestui film este dată de energia pe care ți-o transmite, faptul că într-un teambuilding, poți să observi caractere diferite de oameni, întâmplări ciudate, ba chiar ridicole, te face să zâmbești. Horia, interpretat de către Cosmin Nedelcu, este unul din personajele care îți dau această stare și se încadrează perfect într-o tipologie de om pe care sigur cu toții am văzut-o, acel prieten fain, ciudat, pe care nu ai cum să îl urăști, indiferent de ce ar face.

Avem parte și de un cameo, pe care nu te așteptai să îl vezi. Apariția lui Horia Brenciu este declicul de care personajul Horia (Cosmin Nedelcu) are nevoie. Echipa Call Center își recapătă forțele și sunt mai determinați ca niciodată, pentru a câștiga ultima probă din teambuilding.

Filmul se poate adresa unui public larg, tocmai de asta are și parte de succes. Foarte mulți tineri și nu numai se pot regăsi în situațiile prezentate, iar faptul că umorul primează îl face foarte ușor de vizionat. Nu este un film cu pretenții, doar trebuie să râzi și să îți lași imaginația departe de orice alt reper cinematografic.

Limbajul mai puțin colocvial folosit este introdus cu motive foarte clare, are sens, iar conjuncturile în care sunt sunt puse toate personajele sunt rupte din realitate, deși știm cu toții că viața bate filmul întotdeauna 🙂

Filmul are și o componentă cu o tentă inspirațională, chiar dacă pare că este guvernat doar de comedie. Emil, personajul principal, reușește, în final, să își schimbe viața, la început se mulțumea cu rutina din corporație, era un angajat model, dar nu simțea că trăiește, are curajul să își dea demisia, deoarece realizează că fericirea stă în lucruri simple, iar cele mai importante rămân legăturile care se formează între oameni. Dacă simți și tu asta, urmărind filmul, fii ca Emil și ai curajul să fii fericit!

Este un pas foarte important in cinematografia românească, pentru că avem nevoie de filme. Fenomenul teambuilding a reușit să atragă peste un milion de spectatori, ceea ce face ca începutul filmului comercial, la noi, în Romania, să fie unul promițător. Acest fapt a fost posibil doar datorită pasiunii pentru film a lui Matei Dima, Cosmin Nedelcu și a lui Alex Coteț, alături de actorii generației de astăzi, printre care se numără Anca Dinicu, Nicu Banea, Adrian Nicolae, Șerban Pavlu și foarte multi alți tineri extrem de carismatici și talentați.

Un articol de Mihai Tiru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele comentarii

Dacă nu-i cu supărare,

Te rugăm s-accepți reclame.

Pentru tine noi cu drag muncim,

Netu-i musai să-l plătim 🙂