sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăNOUTĂȚIFestivalul Filmului Francez: viitorul sălilor noastre de cinema și evenimente de neratat

Festivalul Filmului Francez: viitorul sălilor noastre de cinema și evenimente de neratat

Între 15-26 martie are loc a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez, în București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

La București vor fi invitați Françoise Lebrun (actriță), care va prezenta filmul în care joacă, La Maman et la PutainClément Cogitore (regizor) pentru proiecția filmului său, Goutte d’orJean-Paul Salomé (regizorul filmului La Syndicaliste) și Marie NDiaye (scriitoare), laureată a premiului Goncourt în 2009 pentru romanul Trei femei puternice și co-scenaristă a filmului Saint Omer (r. Alice Diop).

Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea este tema ediției și reprezintă solidaritatea cu de cinematografele din România, aflate de mulți ani într-o situație dificilă.

Pornind de la acest subiect presant, unul dintre evenimentele cheie este dezbaterea intitulată Care este viitorul sălilor noastre de cinema?, organizată în parteneriat cu Films in Frame. Vor fi invitați cineaști, producători și distribuitori, care vor discuta despre starea actuală a cinematografelor și soluțiile posibile pentru creșterea numărului acestora. În acest context, va fi prezentă la București o delegație a École nationale supérieure des métiers de l’image et du son (Fémis) –  cea mai importantă școală de film din Franța.

Evenimentul va avea loc pe 21 martie și va cuprinde 3 mese rotunde: Rolul determinant al cinemaurilor în producția de film, Studiu de caz: inițiative care aduc speranță (despre deschiderea cinematografelor în Timișoara și cinematografele art house din Franța), Cum poate fi revitalizat numărul de spații cinematografice?.

Mai multe detalii pe Films in Frame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele comentarii

Dacă nu-i cu supărare,

Te rugăm s-accepți reclame.

Pentru tine noi cu drag muncim,

Netu-i musai să-l plătim 🙂